Αστήρ Ζώης
Αστήρ Ζώης
Αναζήτηση
Filters
Close

Πως να διαμορφώσετε την επαγγελματική σας κουζίνα

Η κουζίνα είναι χώρος έμπνευσης και δημιουργίας, και ως εκ τούτου απαιτούνται εξαιρετικά ακριβείς συνθήκες για να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο λειτουργική και αποδοτική.

Αρχικά, πρέπει να καθοριστούν τα ακριβή τετραγωνικά  της κουζίνας και των βοηθητικών χώρων  που απαιτούνται για την καλή λειτουργία του κάθε εστιατορίου. Τις περισσότερες φορές οι επιχειρηματίες θεωρούν πως μια μεγάλη σάλα, με πολλά τραπέζια, θα αποφέρει περισσότερα κέρδη.  Προχωρούν λοιπόν  σε συρρίκνωση των τετραγωνικών της κουζίνας, με αποτέλεσμα, όταν ξεκινήσει να λειτουργεί το εστιατόριο προκύπτουν προβλήματα, όπως καθυστέρηση του χρόνου εκτέλεσης και σερβιρίσματος της παραγγελίας του πελάτη.

Στη συνέχεια, ακολουθεί ο σχεδιασμός της κουζίνας, ο οποίος περιλαμβάνει τρία στάδια τα οποία οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, εάν τηρηθούν σωστά.

Το πρώτο στάδιο αφορά τον επιχειρηματία, ο οποίος πρέπει να ασχοληθεί με την κτιριακή υποδομή του συγκεκριμένου χώρου, τον εξαερισμό και τις παροχές, όπως φυσικό αέριο, ηλεκτρολογική εγκατάσταση, νερό και αποχετεύσεις.

Το δεύτερο στάδιο αφορά στον μάγειρα- chef, ο οποίος πρέπει σε συνεργασία με   την κατασκευαστική εταιρεία, να δημιουργήσει το σχεδιάγραμμα λειτουργίας της κουζίνας, ώστε να οριστούν επακριβώς τα σημεία παραλαβής, ελέγχου και αποθήκευσης των προϊόντων. Επίσης, πρέπει να συνεργαστεί με τους τεχνικούς για να τοποθετηθούν οι ανάλογες παροχές σε συγκεκριμένες θέσεις για να λειτουργήσουν τα μηχανήματα  .

 Στο δεύτερο στάδιο ανήκει και η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού που χρειάζεται η κουζίνα.  Η άρτια επιλογή του επαγγελματικού εξοπλισμού καθορίζεται και αυτή από τον chef , καθώς εκείνος γνωρίζει τι ακριβώς χρειάζεται για να εκτελεστεί το μενού του. Ο εξοπλισμός της κουζίνας του εστιατορίου πρέπει να είναι λειτουργικός και αποδοτικός και πρέπει να επιλεχθεί με βάση τις απαιτήσεις του εστιατορίου και το είδος της κουζίνας που θα σερβίρει.  

Το τρίτο στάδιο αφορά πάλι στον επιχειρηματία, ο οποίος πρέπει να φροντίσει να διαμορφώσει την κουζίνα με βάση τις προδιαγραφές που απαιτούνται προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές άδειες λειτουργίας  από  τους δημόσιους φορείς όπως η ΔΕΗ, η Πυροσβεστική και η Υγειονομική Υπηρεσία.

 

Η εταιρίας μας, λειτουργεί επί 39 συναπτά έτη και διαθέτει την εμπειρία για να καθοδηγήσει σωστά τον κάθε επιχειρηματία στην αγορά του πιο σωστού και πιο αποδοτικού εξοπλισμού για την επαγγελματική του κουζίνα και όχι μόνο.

Στην εταιρία μας λοιπόν θα βρείτε κάθε είδος ανοξείδωτης κατασκευής (πατήστε εδώ), επαγγελματικά ψυξεία (πατήστε εδώ), μηχανήματα όπως φούρνοι (πατήστε εδώ), πλατώ (πατήστε εδώ), φριτέζες (πατήστε εδώ), και κάθε άλλο μηχάνημα εστίασης (πατήστε εδώ).

Επιπλέον σε μας θα βρείτε και πολλά είδη για το πλύσιμο και την υγιεινή (πατήστε εδώ).

Είμαστε πάντα δίπλα στον επαγγελματία, σε κάθε του απαίτηση.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας