Οι γιορτές των Χριστουγέννων, έχουν συνδυαστεί στο μυαλό όλων των Ελλήνων με λουκούλλεια γεύματα. Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες είναι δυο παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα των Χριστουγέννων. Οι κουραμπιέδες κατά την παράδοση και την λαογραφία μας είναι το απόλυτο γιορτινό γλύκισμα, που ψήνεται και σερβίρεται όλο τον χρόνο και όχι μόνο τα Χριστούγεννα. Τα περισσότερα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας συνηθίζουν να ετοιμάζουν κουραμπιέδες σε κάθε "χαρά" στο σπίτι, όπως γάμο ή βάφτιση με το λευκό των γλυκισμάτων να συμβολίζει τη γιορτή και την ευχή για ευδαιμονία. Τα μελομακάρονα, από την άλλη τα φτιάχνουμε και τα τρώμε μόνο κατά τη διάρκεια των γιορτών του δωδεκαημέρου.
Η λέξη μελομακάρονα ετυμολογικά, φαίνεται πως προέρχεται από την ελληνική "μακαρωνία", ένα πιάτο που σέρβιραν κατά τη μεσαιωνική περίοδο στο νεκρώσιμο δείπνο. Στους νεότερους χρόνους ένα γλύκισμα που έμοιαζε με τη μακαρία βουτήχτηκε στο μέλι και γι αυτό ονομάστηκε μελομακάρονο.
Για να είναι πετυχημένα τα γλυκά αυτά χρειάζονται, αφενός καλές συνταγές και καλές πρώτες ύλες και αφετέρου τα κατάλληλα επαγγελματικά μηχανήματα.
Δείτε όλα τα επαγγελματικά μίξερ εδώ.
Δείτε όλα τα επαγγελματικά ζυμωτήρια εδώ.
Δείτε όλα τα επαγγελματικά ταχυζυμωτήρια εδώ.
Δείτε όλους τους επαγγελματικούς φούρνους κατάλληλους για ζαχαροπλαστική εδώ.
Ας ευχηθούμε ότι το νέο έτος θα κάνει τα όνειρα όλου του κόσμου πραγματικότητα και θα σκορπίσει ευτυχία και υγεία.
Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος...
Δείτε τις ευχές μας για το νέο χρόνο εδώ.