Αστήρ Ζώης
Αστήρ Ζώης
Αναζήτηση
Filters
Close

Blast Chillers - Shock Freezers στην επαγγελματική κουζίνα

Σε παλαιότερο άρθρο, σας έχουμε μιλήσει για τη βαθιά ταχεία ψύξη (blast chiller) (δες το άρθρο εδώ). Παρακάτω ακολουθούν περισσότεροι λόγοι για τους οποίους πρέπει να συμπεριλάβετε το συγκεκριμένο μηχάνημα στον εξοπλισμό της κουζίνας σας.

Αρχικά, η ταχεία ψύξη βοηθάει το προϊόν να διατηρεί το βάρος του, να παραμένει ζουμερό ενώ ταυτόχρονα του δίνει τη δυνατότητα να διατηρεί τη γεύση του. Επίσης, αυξάνει την ασφάλεια των προϊόντων και τη διάρκεια αποθήκευσης τους.

Κατά την επιλογή του μηχανήματος, πρέπει να εξετάσετε ορισμένες παραμέτρους. Αυτές, ενδεικτικά, είναι:

  • Το βάρος των προϊόντων που επιθυμείτε να καταψύχετε ημερησίως
  • Τη χωρητικότητα της συσκευής σε λαμαρίνες, δοχεία GN ή λεκανάκια παγωτού.
  • Τη θερμοκρασία που πρέπει να είναι το κάθε προϊόν όταν θα καταψυχθεί
  • Την ικανότητα ψύξης σε χρόνο, με βάση το βάρος που θα καταψυχθεί.

Τα blastchiller είναι πλέον ένα βασικό μηχάνημα για την επαγγελματική κουζίνα. Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιείται από εστιατόρια και cateringγια να ψύχουν τα φαγητά πολύ γρήγορα, αποτρέποντας την ανάπτυξη βακτηριδίων. Ακόμη, χρησιμοποιείται στη παραγωγή παγωτού καθώς αποτρέπει τη δημιουργία μικροκρυστάλλων οι οποίοι καταστρέφουν την δομή και την υφή. Τέλος, χρησιμοποιείται από ζαχαροπλαστεία και αρτοποιεία ώστε να έχουν πάντα σε απόθεμα υλικά όπως βάσεις για τάρτες, ζύμες και άλλα.

 

Δείτε όλα τα Blast Chillers - Shock Freezers, εδώ .

 

Αφήστε το σχόλιό σας