Οι επαγγελματικές φριτέζες, αποτελούν ένα από τα βασικά μηχανήματα στον εξοπλισμό της επαγγελματικής κουζίνας. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές επαγγελματικές φριτέζες. Πως θα κάνω όμως την ορθότερη επιλογή σύμφωνα με τις ανάγκες μου;
Υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να διανύσουμε προκειμένου να φτάσουμε στην αγορά της καταλληλότερης φριτέζας.
Αρχικά, επιλέγουμε την ενέργεια που θα χρησιμοποιεί η φριτέζα για να δουλέψει. Αυτό εξαρτάται από την ενέργεια που χρησιμοποίει κάθε επιχείρηση για να λειτουργήσει ο επαγγελματικός της εξοπλισμός. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν δύο είδη φριτέζας:
- Ηλεκτρική φριτέζα. Είναι πιο απλή στη χρήση και τη σύνδεση της και πιο οικονομική στην αγορά της, όμως λόγω του ρεύματος που καταναλώνει θεωρείται ως μια πιο ακριβή επιλογή μακροπρόθεσμα.
- Φριτέζα αερίου. Χρειάζεται σύνδεση από ειδικό είτε για λειτουργία με φυσικό αέριο είτε με φιάλη υγραερίου. Όσον αφορά την αγορά της είναι ακριβότερη από μια φριτέζα ηλεκτρική αλλά πιο οικονομική στο κόστος της ενέργειας που χρησιμοποιεί για να λειτουργήσει.
Εν συνεχεία πρέπει να επιλέξουμε τον αριθμό των κάδων που επιθυμούμε να έχει, αν δηλαδή θα είναι μονή ή διπλή. Αυτό, απορρέει από την απόδοση που επιθυμούμε να έχει η φριτέζα όσον αφορά την εξυπηρέτηση του κοινού.
Το επόμενο στάδιο επιλογής φριτέζας, αποτελεί το αν ο κάδος της θα είναι με κάνουλα ή αποσπώμενος. Αυτό σχετίζεται με το πώς θα αδειάζει ο κάδος της φριτέζας από τα λάδια.
Επιπλέον, πρέπει να επιλέξουμε την τοποθέτηση της φριτέζας, αν δηλαδή θα είναι επιτραπέζια ή επιδαπέδια.
Τέλος, θα πρέπει να επιλέξουμε την κατάλληλη ισχύ, όσον αφορά την απόδοση της φριτέζας και επιπλέον, την κατάλληλη τάση όσον αφορά τη παροχή ρεύματος στην επαγγελματική μας κουζίνα.
Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα θα φτάσετε στην σωστότερη επιλογή αγοράς της επαγγελματικής σας φριτέζας.
Για επαγγελματικές φριτέζες κάντε κλικ εδώ.