Αστήρ Ζώης
Αστήρ Ζώης
Αναζήτηση
Filters
Close

Η ιστορία του φραπέ

Έχουμε αναφέρει ξανά για τη λατρεία του Έλληνα στον καφέ. Οι καφέδες όλων των ειδών είναι καθημερινή συνήθεια για όλους μας. Αν και η «μόδα» μας έχεις στρέψει στον εσπρέσο  υπάρχουν πολλοί ακόμα που επιμένουν στο φραπεδάκι.

Ο κρύος στιγμιαίος καφές γεννήθηκε πριν από 60 χρόνια όταν ο Δημήτριος Βακόνδιος μετέτρεψε τον νες σε κρύο ρόφημα. Η δημιουργία του φραπέ ήταν τυχαία. Κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το 1957 πήρε ένα σέικερ, έβαλε τη δοσολογία της γερμανικής ζεστής συνταγής, πρόσθεσε παγωμένο νερό και δημιούργησε τον αγαπημένο μας… φραπέ.

Ο Δημήτριος Βακόνδιος, σε ένα διάλειμμα που έκανε κατά την διάρκεια της έκθεσης θέλησε να πιει καφέ αλλά επειδή δεν έβρισκε ζεστό νερό σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το σέικερ για να φτιάξει τον καφέ του με κρύο νερό.

Έβαλε καφέ, ζάχαρη και κρύο νερό, τα κούνησε και δημιούργησε τον πρώτο καφέ φραπέ της ιστορίας.  Μετά από χρόνια δήλωνε ότι δε μπορούσε να συνειδητοποιήσει πως ένα απλό πείραμα τον οδήγησε στην εφεύρεση του διασημότερου ροφήματος στην Ελλάδα.

Πενήντα χρόνια μετά το «φραπεδάκι» έχει φανατικούς οπαδούς που το εμπεριέχουν στη καθημερινή τους ζωή. Στην εταιρία μας θα βρείτε ότι χρειάζεστε για να πετύχετε τον τέλειο φραπέ και να αποκτήσετε μόνιμους θαμώνες.

Για επαγγελματικές φραπιέρες κάντε κλικ εδώ.

Για εργαλεία μπαρίστα κάντε κλικ εδώ.

 

Αφήστε το σχόλιό σας