Η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετά και οδεύουμε σιγά σιγά προς το χειμώνα. Η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε, είναι ένας ζεστός καφές να μας συντροφεύει τις κρύες μέρες.
Εσείς γνωρίζετε πόσα είδη ζεστού καφέ υπάρχουν; Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά:
- Espresso
Ο εσπρέσο είναι ένας πολύ δυνατός καφές με έντονο άρωμα, το οποίο αποκτάται από το γρήγορο πέρασμα ζεστού νερού, κάτω από μια πίεση εννέα μπαρ, μέσω του ψιλοκομμένου και ψιλοκαβουρδισμένου καφέ
- Cappuccino
Ο καπουτσίνο είναι ένα ρόφημα ιταλικής προέλευσης που αποτελείται από καφέ εσπρέσο και γάλα σε μορφή αφρού. (Για τους πιο φανατικούς, δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη τέχνη του latte art, εδώ.)
- Americano
Ο Americano, είναι ο κλασσικός εσπρέσο στον οποίο έχει προστεθεί επιπλέον ζεστό νερό.
- Ristretto
Το Ristretto είναι ένα μικρό στιγμιότυπο καφέ εσπρέσσο που παρασκευάζεται με την κανονική ποσότητα αλεσμένου καφέ, αλλά εκχυλίζεται με περίπου το μισό ποσό νερού μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας ένα λεπτότερο άλεσμα.
- Latte
Πρόκειται για τον παραδοσιακό πρωινό καφέ των Ιταλών. Παρασκευάζεται προσθέτοντας μία δόση εσπρέσσο σ’ ένα ψηλό ποτήρι με ζεστό γάλα.
- Dopio
Ο διπλός καφές , γνωστός ως dopio στα ιταλικά, είναι ολόκληρη η ποσότητα του καφέ που εχυλίζεται και από τα δύο στόμια του portafilter.
- Ζεστός στιγμιαίος καφές
O στιγμιαίος καφές σε σκόνη, είναι το προϊόν του καφέ το οποίο με λίγο ζεστό νερό διαλύεται τέλεια απελευθερώνοντας και όλο το άρωμα που περικλείει. (Δείτε την ιστορία του στιγμιαίου καφέ, εδώ.)
- Γαλλικός
Ο γνωστός σε όλους καφέ φίλτρου, ο οποίος πλέον κυκλοφορεί και με διάφορα αρώματα. Συγκριτικά με πολλούς άλλους καφέδες, στην ίδια ποσότητα πάντα, είναι αρκετά ελαφρύς όσον αφορά την περιεκτικότητά του σε καφεΐνη.
- Ελληνικός
Ο πατροπαράδοτος ελληνικός καφές με το πλούσιο καϊμάκι, είναι ο αγαπημένος πρωινός καφές των περισσότερων Ελλήνων ο οποίος παρασκευάζεται με ψήσιμο, σε μπρίκι, αλεσμένων σε λεπτή σκόνη καβουρντισμένων κόκκων καφέ.
Ο καφές είναι η αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων και έχει και πολλά ωφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό (δείτε εδώ). Με το κατάλληλο εξοπλισμό, θα ευχαριστήσετε τους πελάτες σας.
Για πόστο καφέ, κάντε κλικ εδώ και εδώ.
Για επαγγελματικά ψυγεία, κάντε κλικ εδώ.
Για ανοξείδωτες κατασκευές, κάντε κλικ εδώ.
Για επαγγελματικές μηχανές εσπρεσσο, κάντε κλικ εδώ. (Δείτε εδώ, πως πρέπει να καθρίζετε τη μηχανή εσπρεσσο)
Για επαγγελματικές μηχανές γαλλικού καφέ, κάντε κλικ εδώ.
Για επαγγελματικές χόβολες ελληνικού καφέ, κάντε κλικ εδώ.
Για επαγγελματικούς βραστήρες, κάντε κλικ εδώ.
Για επαγγελματικές φραπιέρες, κάντε κλικ εδώ.
Για επαγγελματικές μηχανές αφρόγαλα, κάντε κλικ εδώ.
Για επαγγελματικούς μύλους άλεσης καφέ, κάντε κλικ εδώ.
Για επαγγελματικά αξεσουάρ Barista, κάντε κλικ εδώ.