Έχουμε αναφέρει πολλές φορές πως ο σωστός επαγγελματισμός εξοπλισμός είναι το Α και το Ω στη λειτουργία ενός καταστήματος. Ο κατάλληλος εξοπλισμός στην επαγγελματική κουζίνα, αυξάνει τις πωλήσεις στα καταστήματα γιατί μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό πελατών. Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα αναφερθούμε στον επαγγελματικό φούρνο και στα κριτήρια που πρέπει να θέσετε προκειμένου να επιλέξετε τον καλύτερο δυνατό, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.
Πιο αναλυτικά, πρέπει να επικεντρωθείτε στα εξής:
- Φούρνο ηλεκτρικό ή φούρνο αερίου
Το πρώτο και βασικό κριτήριο στην επιλογή του επαγγελματικού σας φούρνου, είναι εάν ο φούρνος θα είναι ηλεκτρικός ή αερίου.
- Λειτουργία φούρνου
Οι φούρνοι διακρίνονται σε δύο κατηγορίες σύμφωνα με τον τρόπο ψησίματος: στους κυκλοθερμικούς ή με ανεμιστήρα και στους στατικούς: Οι φούρνοι με ανεμιστήρα ψήνουν ομοιόμορφα λόγω του αέρα που διαχέει τη θερμότητα ενώ οι στατικοί παράγουν θερμότητα η οποία διαχέεται πλευρικά ή κάθετα.
- Χωρητικότητα σε ταψιά GN ή λαμαρίνες
Οι φούρνοι μαγειρικής δέχονται ταψιά GN (δες τις διαστάσεις εδώ) ενώ οι φούρνοι ζαχαροπλαστικής, λαμαρίνες 43x34ή 60x40 ή 60x80. Το μέγεθος του φούρνου ορίζεται από τη χωρητικότητα του σε ταψιά ή λαμαρίνες και η επιλογή αυτή εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε μαγαζιού
- Ισχύς και Τάση
Η ισχύς του φούρνου σχετίζεται με την απόδοση του και η τάση με την τροφοδοσία του. Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά είναι σημαντικά στην επιλογή του κατάλληλου φούρνου, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.
Η εταιρία μας, με 40 χρόνια προϋπηρεσίας στο χώρο του εξοπλισμού της μαζικής εστίασης, διαθέτει κάθε μηχάνημα κάθε επαγγελματικό φούρνο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες σας.
Για επαγγελματικούς Ηλεκτρικούς φούρνους, κάντε κλικ εδώ.
Για επαγγελματικούς φούρνους Αερίου, κάντε κλικ εδώ.
Για επαγγελματικούς φούρνους Εστιατορίου, κάντε κλικ εδώ.
Για επαγγελματικούς φούρνους Ζαχαροπλαστικής, κάντε κλικ εδώ.
Για επαγγελματικούς φούρνους Στατικής λειτουργίας, κάντε κλικ εδώ.
Για επαγγελματικούς Κυκλοθερμικούς φούρνους, κάντε κλικ εδώ.