Προκειμένου να λειτουργήσει σωστά οποιοσδήποτε επαγγελματικός χώρος μαζικής εστίασης, χρειάζεται ο κατάλληλος επαγγελματικός εξοπλισμός. Ένα βασικό προϊόν εξοπλισμού, αποτελεί το επαγγελματικό ψυγείο. Προκειμένου οι ιδιοκτήτες να εξασφαλίσουν μια οικονομική λύση, προσφεύγουν στην αγορά ενός οικιακού ψυγείου. Είναι ένα οικιακό ψυγείο κατάλληλο για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες ενός επαγγελματικού χώρου; Η απάντηση θα δοθεί από τις διαφορές μεταξύ επαγγελματικού και οικιακού ψυγείου.
Ένα οικιακό ψυγείο:
- Δεν πληροί τους υγειονομικούς κανόνες μιας επιχείρησης
- Διαθέτει μικρούς αποθηκευτικούς χώρους
- Επιτυγχάνει μικρότερη απόδοση ψύξης λόγω των μικρότερων ψυκτικών μηχανημάτων
- Κατασκευάζεται από ευπαθή υλικά ακατάλληλα για επαγγελματική χρήση καθώς υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης τους.
- Ο θερμοστάτης δεν είναι ακριβείας και αυτό συνεπάγεται με αναληθείς τιμές της εσωτερικής θερμοκρασίας
- Τα προϊόντα που διατηρούνται στα ράφια της πόρτας δεν ψύχονται αρκετά.
Ένα επαγγελματικό ψυγείο:
- Πληροί όλες τους υγειονομικούς κανόνες μιας επιχείρησης
- Διαθέτει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους
- Είναι εύκολο στο καθάρισμα
- Εξασφαλίζει μέγιστη απόδοση ψύξης λόγω των μεγάλων ψυκτικών μηχανημάτων
- Κατασκευάζεται από ανοξείδωτο χάλυβα, με μεγάλη αντοχή στη διάβρωση και παρέχει μέγιστη προστασία; απέναντι στα βακτηρίων στο εσωτερικό του.
- Ο θερμοστάτης είναι ηλεκτρικός, ακριβείας με αυτόματες αποψύξεις και λειτουργίες συναγερμού σε περίπτωση χαμηλής θερμοκρασίας και ανοιχτής πόρτας.
Από τα ανωτέρω, παρατηρούμε τις διαφορές ενός οικιακού από ένα επαγγελματικό ψυγείο που δεν εστιάζονται αποκλειστικά στους υγειονομικούς κανονισμούς. Ένα οικιακό ψυγείο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ανίκανο να καλύψει τις ανάγκες μιας επαγγελματικής στέγης. Μια σωστή αγορά συνεπάγεται με μια επένδυση για την επιχείρηση που τις εξασφαλίζει άρτια λειτουργία.
Δείτε εδώ, όλα τα επαγγελματικά ψυγεία.