Όλοι μπορεί να έχουν ακούσει τον όρο «blast chiller», τι σημαίνει όμως; Blast, είναι μια γρήγορη μέθοδος ψύξης τροφίμων, σε χαμηλή θερμοκρασία η οποία είναι σχετικά ασφαλής για την ανάπτυξη βακτηριδίων. Τα βακτήρια αυξάνονται ταχύτερα μεταξύ των 8 °C (46 °F) και 68 °C (154 °F). Αν μειώσουμε, τη θερμοκρασία του φαγητού από 90°C (158 ° F) έως 3 °C (37 ° F) ή χαμηλότερα, εντός 90 λεπτών η τροφή καθίσταται ασφαλής για την αποθήκευση και αργότερα για την κατανάλωση.
Η προκειμένη μέθοδος διατήρησης τροφίμων χρησιμοποιούνταν συνήθως στην τροφοδοσία των τροφίμων. Πρόσφατα όμως, εφαρμόστηκε και στην παρασκευή των γρήγορων φαγητών, καθώς εξασφαλίζει την ασφάλεια και την ποιότητα του τροφίμου.
Ταχεία ψύξη (Blast Chiller): Ψύξη προϊόντος από +90οC σε +3οC σε 90 λεπτά.
Βαθιά ταχεία ψύξη (Freeze Chiller): Ψύξη προϊόντος από +90 οC σε -18οC σε 240 λεπτά.
Δείτε εδώ, όλα τα Blast Chillers - Shock Freezers.
Δέιτε εδώ, όλα τα ψυγεία θαλάμους.